Dunedin tot Queenstown, een week vol avontuur en voornamelijk natuur.
Hoi allemaal,
Zijn we weer!!! Ja snel he.. Zijn jullie niet van ons gewent.. We hebben ook zoveel gedaan de afgelopen week...
Voordat we daar over beginnen willen we eerst even wat uitleggen. Aan jullie reacties te zien denken jullie dat de boottocht die je op de foto's ziet (ons met de reddingsvesten aan) de boottocht van het walvis kijken is. Dit is een klein beetje anders. De boottocht bracht ons namelijk naar een punt in Abel Tasman National Park en was een korte boottocht met veel snelheid en gespring over de golven. Hier is geen van ons ziek geworden. Gewoon even een uitlegje voor de duidelijkheid dus...
Nu naar Dunedin. Hier hebben we 3 middagen achter de computer door gebracht om alles netjes voor elkaar te krijgen. Het verhaal koste ons maar 1 dag maar de foto's uploaden dat kost nog wel wat tijd. Maar we willen jullie en onszelf niets onthouden (voor ons blijft het namelijk ook genieten, de foto's terug kijken).
Naast het internetten hebben we ook nog de stad verkent. Dus we hebben ons niet helemaal geisoleerd :P We zijn 1 middagje naar de universiteit gegaan. Dit omdat Dunedin tegenwoordig een echte studenten stad is. Dit niet alleen omdat je er leuk uit kunt gaan maar ook omdat het alles te bieden heeft. Bijna elke studie kun je hier doen. Wij dachten dan ook (is ook te zien op de plattegrond van Dunedin) dat het 1 groot gebouw was. Maar dat blijkt dus anders te zijn. Het is een gebouwen komplex wat door de hele stad verspreid zit. Ze hebben geprobeerd om het meeste bij elkaar te houden maar er zijn wat uitwijkingen naar andere delen. Zo groot!! zoek daar maar eens de juiste plek in. Gelukkig is het wel allemaal gesorteerd op gebied van studie dus je hoeft niet helemaal van het meest oostelijke gebouw naar het meest westelijke tijdens je leswisseling.
Verder hebben we in Dunedin ook de Cadbury Chocolat Factory bezocht. De naam zegt het al... heel vervelend soms hoor de tourist uithangen :P In de fabriek hebben we een tour gedaan. Hier kreeg je niet alleen uitleg over hoe het gemaakt is maar ook mochten we proeven van een stukje chocola en kregen we een zakje mee naar huis met 4 repen erin. Tevens kon je meer chocola winnen door vragen goed te beantwoorden. Mieke had er 1 goed. Voor de rest van de vragen waren we te langzaam... Maar dat maakt niet uit. We hebben onze chocola!!!
Tijdens een van onze middagen achter het internet raakten we aan de praat met een man die in Dunedin woont. Tegen de tijd dat we weg moesten vroeg hij aan ons of we het leuk en gezellig vonden om bij hem te komen eten. Dus na de chocoladefabriek zijn we het centrum weer ingegaan en hebben we bij Matthew gegeten. We hebben heerlijk gegeten en een erg gezellige avond gehad.
De volgende dag (de 21 van januari) zijn we weer verder gegaan. Op naar het zuiden van het zuidereiland. We zijn beland in Waikawa. Dit was een tip van 2 Nederlandse moterrijders die we in Akaroa tegen kwamen. Ze vertelde ons dat je hier prachtig the wildlife van dichtbij kunt bekijken zonder een tour. Dit wilde we wel even meemaken.
Wij naar Waikawa. Daar een camping opgezocht en daarna zouden we gaan wandelen. We kwamen wel tot 10 meter naast de auto. Hier was namelijk een uitkijkpunt over waar de Yellow Eyed Pinguins aan land komen. Dus deze avond hebben we doorgebracht op de top van een heuvel neerkijkend op pinguins. Prachtig!!
De volgende dag zijn we gaan wandelen over het strand. Hier hadden we een geweldige timing. Er was namelijk een zeeleeuw op het strand die beetje bij beetje steeds meer naar het water ging. Dus wij er snel heen om hem nog even te kunnen bewonderen. Prachtig weer! We hebben nu dus een zeeleeuw en op het strand zien liggen en zien bewegen en dat in 15 min.. Echt cool!
Na dit natuurverschijnsel zijn we gaan wandelen over het strand. Dit omdat in het water vlak bij het strand vaak dolfijnen te zien zijn. Helaas helaas hadden we vandaag geen geluk met de dolfijnen we hebben er geen een kunnen zien. Margo probeerde het ook nog even verderop op het strand. Daar had ze alleen geluk met nogeen zeeleeuw. Ook leuk natuurlijk.
We zagen elkaar weer in het centrum van Waikawa. Nu denk je natuurlijk dat het een vet grote stad is maar dat is het helemaal niet. Het bestaat uit ongeveer 20 huizen, een info centre en een kerk. Tevens heeft het ook een take-away restaurant. Dit restaurant zit alleen niet in een huis maar in een caravan. Zo grappig om te zien. Een hele keuken.. nou ja een frietuurpan en benodigdheden... in een klein caravannetje... Hier hebben we een kop koffie voor Margo gehaald en voor Mieke een zakje patatjes. Heerlijk!
Daarna zijn we naar Slope point gereden. Hiervoor moesten we via een gravelweg naar een parkeerplaats rijden om vanaf hier te lopen naar het punt toe. Het lopen ging niet gewoon over een pad maar recht over een weiland waar ook schapen stonden te grazen. Bij Slope Point aangekomen foto's gemaakt van de omgeving maar ook vast gelegd dat we op het meest zuidelijke punt van het zuidereiland zijn geweest.
Daarna terug naar het dorpje op naar het muziekfestival. Dit is een lokaal festival met allemaal lokals die muziek maken voor de rest. De muziek stijl is voornamelijk country maar wel erg gezellig!
Daarna zijn we naar, ja ja let op: The Niagara Falls gegaan. Dit is helaas niet zo spectaculair als die in de VS. Deze waterval valt namelijk van de inmens hoge hoogte van 30 cm... Maar we zijn er wel geweest!!
Vervolgens zijn we terug naar de camping gereden omdat we nog een keer pinguins gingen kijken maar nu op een ander plekje. Namelijk beneden in de bay. Na een half uurtje wachten kwam de eerste pinguin aan land. Deze pinguin had zijn of haar nest op ongeveer 5 meter vanaf waar wij stonden. Dus hij kwam vet dichtbij! Zo cool!! Echt geweldig!
Na dit prachtige natuurverschijnsel zijn we terug naar de camping gegaan om hier te koken. Het leuke van de natuur is dat jij je moet aan passen aan hun in plaats van zij aan jou. We eten daarom pas om een uur of half 10. Maar dat is helemaal niet erg want we krijgen er iets veel mooiers voor terug!
De volgende dag zijn we naar Te Anau gereden. Voor onderweg hebben we 2 stops ingepland. De eerste stop is Waipapa. Hier is een vuurtoren op een duin en natuurlijk dus ook een strand. Op het strand moeten veel zeeleeuwen te vinden zijn. Dus dit willen we ook even bekijken. Op het strand moesten we eerst een aardig eind lopen voordat we zagen dat andere een zeeleeuw gevonden hadden. Deze zeeleeuw lag heerlijk te luieren in het zonnetje half onder het zand (dit doet hij/zij zelf). Die zeeleeuwen zijn zo schattig als ze slapen. Maar je wilt ze niet boos achter je aan hebben... Ze hebben namelijk scherpe tanden en zijn ook op het land erg snel! Dus wegrennen heeft weinig zin dan. Dus we hebben wat foto's genomen en hebben haar/hem daarna heerlijk verder laten slapen.
Toen weer in de autonaar de volgende stop: Invercargill. Hier hadden we een korte stop, namelijk alleen maar een tankstop. Dat is het leuke van reizen... je blijft tanken. Maar je krijgt er zoveel voor terug!!
En weer verder. Halverwege de midden kwamen we aan in Te Anau. Hier hebben we een tour geboekt voor Mildford Sound voor de volgende dag. De rest van de middag hebben we door gebracht in het stadje.
Maandag 24 jan is de Mildford Sound dag. 'Sochtends eerst even koffie gehaald. Hier raakten we aan de praat met 2 mannen die ook naar milford sound gingen. Hun moesten alleen nog wel ontbijten dus hebben we na een half uur kletsen gedag gezegd.
De weg naar Mildford Sound is niet alleen een weg, er zijn ook verschillende lookoutpoints en korte wandelroutes. Dus we hadden een route met verscheidene stops.
De eerste stop was Misletoe lake. Dit was 5 min heen en 5 min terug naar een lookoutpoint. Je kon er ook voor kiezen om te gaan wandelen voor ongeveer 45 min. Dit was in eerst instantie ons idee maar we kwamen niet verder dan het lookoutpoint. Dit omdat het uitzicht verre van interessant was. We vonden het namelijk heel gewoontjes. Een uitzicht die je ook in nederland kan zien... Dus wij snel weer de auto in. We hebben meerdere stops gehad tot Mildford. De een mooier dan de ander maar alleemaal prachtig. Zo hebben we meren gezien, bergen, vlak landschap en ook rivieren met watervallen. Ook moesten we door een kilometer lange tunnel. Is ook leuk om doorheen te rijden!
Bij Mildford aan gekomen bleek dat we nog 1,5 uur hadden voor de tour dus zijn we gaan lunchen. Toen we met onze lunch richting een bankje liepen kwamen we de mannen van vanochtend tegen. Zij hadden ook een tour geboekt met dezelfde maatschappij als ons. Dit is wel grappig omdat er 5 maatschappijen cruises aanbieden dus de kans is alklein dat je elkaar tegen kom en dat je ook nog op dezelfde boot zit... Maar wel erg gezellig. Dus de hele boot reis stond onze mond niet stil. Tussendoor natuurlijk ook heerlijk genoten van MildfordSound en zijn natuurlijke pracht en praal! Zo mooi! Zoals Margo zegt: weer een hoogte punt... Naast de andere tig :P Maar inderdaad wederom een hoogte punt! Naast al de natuur die we konden zien. Lieten ze ons ook een klein beetje natuur proeven en voelen... De boot ging namelijk onder een Waterval staan... Prachtige ervaring!
Van de boot af zijn we uitgenodigd door de 2 mannen om mee uiteten te gaan. Wij eerst heel lief afwijzen omdat we er het geld niet voor hebben maar hun wilden ons graag mee hebben en zeiden dus dat ze wel voor ons wilden betalen.
Nu even voor de duidelijkheid. De mannen zijn geen backpackers. Het zijn 2 mannen met een fulltime baan in de huizenbusiness. Zij leven niet op budget, slapen ook elke avond in een hotel of motel en hebben een budget per dag van 200 a 300 dollar voor eten en tours. Dus slecht hebben deze mannen het niet.
Omdat de mannen dus betalen en het heel graag wilden konden we het eetentje dus niet meer weigeren. Dus wij luxe uit eten... Dat gebeurd niet vaak.
Na het uit eten met de mannen nog even na gezeten en omdat zij ook naar Queenstown wilden de volgende dag, afgesproken 's ochtends weer even contact op te nemen om te kijken hoe laat wie waar was en of we nog een kopje koffie samen konden drinken.
De volgende ochtend (dins 25 jan) dus weer contact gezocht met de mannen. Zij bleken ook nog een Te Anau te zijn dus hier gelijk al een kopje koffie samen gedronken. Ook zijn we achter elkaar aangereden naar Queenstown. Hier hebben we ook samen gelunched bij de Subway (traktatie van ons omdat hun het dinner betaald hadden)
Na de lunch vroegen de mannen, Chris en Warren om ze even voor te stellen, waar we sliepen die avond (wat dus afgelopen nacht is). Wij dus vertellen dat er een camping 6 km uit het centrum is en dat we daar gaan slapen. Toen nodigden ze ons uit om met hun een hotel kamer te delen. Qua geld maakte het voor hun toch niet heel veel uit omdat ze toch altijd meerdere bedden op hun kamer hebben. Wij hadden eerst zoiets van moeten we dat nou wel doen, ze hebben ook al het dinner betaald en dat vonden we al te. Dus netjes weer het verzoek afgewezen omdat we het echt niet aan kunnen nemen. Maar ze stonden er op. Dus afgelopen nacht hebben we heel luxe in een 5 sterren!!!! hotel geslapen... Hoe luxe wil je backpacken... We zijn zelfs jaloers op onszelf...
Ook zijn we weer luxe uit eten geweest in een restaurant en daarna nog een paar drankjes gedronken in een kroegje. Wederom weer een erg geslaagde avond!
Vanochtend (26 jan) hebben we de mannen uitgezwaaid omdat hun nog helemaal naar Chrischurch moeten rijden voor morgenmiddag 12 uur. Omdat ze geen tijd hadden voor uitgebreid uiteten ontbijt, hebben wij ze een heerlijk backpackers ontbijt gegeven. Broodjes met kaas en choco pasta. Waren ze heel blij mee!
Nu zitten we dus heel gezellig in een Internetcafe. Wat opzicht een hele goede timing is omdat het buiten giet van de regen. Dus veel kunnen we ook niet echt doen in de stad...
Nou dat was weer een 'korte' update van wat we de afgelopen week gedaan hebben... We hopen dat jullie genoten hebben!
Wederom ook heel veel dank voor alle reacties endat jullie ons zo trouw volgen!! Het blijft ons verbazen!
Dikke kus en knuf vanuit Queenstown, New Zealand,
Margo en Mieke
Hey meiden, wat een belevenis weer! het is gewoon ook leuk om te zien wat jullie beleven :D
bij het zien van die zeeleeuw d8 ik even dat die dood was gezien je zo dichtbij kon komen. maar na het lezen van je verhaal kwam ik erachter dat ze gewoon zo lui zijn! en wat een luxe deze keer zeg! haha in een 5 sterre hotel toemaar!! heel veel plezier nog! xxx linda
Ojee, wat een luxe met die mannen...
hahaha.
Heey Meiden!
Dat klinkt weer goed allemaal! Nog 5 weekies en dan weer naar het koude kikkerlandje! Ik heb der zin in,
Tot snel! xx
Jullie hebben wel lef om met vreemde mannen mee te gaan. Wat dachten jullie, vroeger mocht ik nooit van mijn vader en moeder met vreemde mannen mee, we gaan het nu maar eens uitproberen. Het is allemaal goedgekomen maar zoiets blijft link. Je weet maar nooit. Gr je bezorgde tantetje
Hoi Meiden, wat een lef om met die mannen mee te gaan....klinkt allemaal goed, luxe uit eten en grote bedden....nu weer terug naar de camping??
En dan al die mooie foto"s weer....
Geniet nog effe meiden, groetjes uit de spoorstraat!!
Leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te bekijken. Een prachtreis hoor!
Ik wens jullie nog een mooie tijd en geniet er nog lekker van!
Groeten van ons allemaal,
Ulrich