margo-en-mieke.reismee.nl

De Outback. Van Alice Springs tot Darwin

G'day everyone!

Na lang wachten hier weer een bericht uit het verre aussie!!

Na Alice Springs zijn we gaan rijden naar Tennant Creek. Hier hebben we een hele kleine camping gevonden. De eigenaar heeft ook een groot aantal paarden, waarvan er 5 op de camping in een stal stonden. Margo wilde dan ook graag even kennismaken met ze. Dit hebben we gedaan na dat we gesetteld waren op de camping. Na het paardenknuffelen hebben we heerlijke Pannenkoeken gebakken!! Heerlijk!! Na het eten raakten we in gesprek met 2 mensen. Zij wonen ook in Aus en hadden kort geleden vanaf het noorden naar Tennant gereden. Zij hadden allemaal tips voor ons. Wat er leuk was om te zien en doen. De beste tip van allemaal was de Driver Reviver. Dit is een heerlijk bakkie koffie of thee op de kosten van de staat. Dit doet de staat omdat je vele km's af moet leggen voordat je bij de volgende stop bent. De koffie of thee is alleen gratis voor de bestuurder. Dit omdat hij het nodig heeft. Je kan je kopje zo vaak bijvullen als je zelf wilt. Wat een luxe!

De volgende dag zijn we op weg gegaan naar Dunmarra. Op aanraden van iemand op de camping zijn we langs een meer gereden. Zo raar. Een meer, in de middle of nowhere waar het ontzettend droog is en dan ligt er op eens een permanent meer... Heel vreemd... Maar wel cool! Onderweg hebben we ook onze eerste Driver Reviver gehaald. Lekker zo'nbakkie opkosten van de staat!In Dunmarra aangekomen hebben we heeeeel snel onze bikini's aangetrokken en hebben we de rest van de middag besteed naast het zwembad. 's Avonds was er een film te zien op een groot doek. Hier hebben we dan ook Avatar gekeken.

Na Dunmarra zijn we via tussenstops door gereden naar Katherine. Onze eerste stop was in Larrymah. Hier is een gratis dierentuin die je gewoon in kan lopen. De dierentuin heeft voornamelijk vogels maar ook een paar krokodilletjes en kangaroes. De volgende stop was in Mataranka.Hier heb je Hot Springs waar je in kan zwemmen. Omdat we beiden niet erg aangetrokken werden voor zo'n duik zijn we vlot weer doorgereden. In Katherine aangekomen zijn we als eerste naar het Informatie Centrum gegaan. Dit omdat we wilden weten wat de beste manier is om door de nationale parken Kakadu en Litchfield te reizen is. Wat ons namelijk eerder vertelt is dat je het beste een 4w drive tour kunt doen omdat zij verder komen dan wij met onze 2w drive. De man in het info centrum vertelde ons dat wij het prima met onze auto door de parken kunnen rijden. Alle wegen zijn verhard op een paar wegen maar dat zijn afslagen die mogelijker wijs kunt nemen. Maar de meeste onverharde wegen zijn afgesloten vanwege de regenval van een paar dagen daarvoor. De tours moeten dus dezelfde wegen nemen als wij.Wij blij! Dit scheeld namelijk vet veel geld een dagje Kakadu national park met een tour is namelijk minimaal 150 dollar p.p. Dat geld kunnen we wel ergens anders aan besteden!

Na deze info zijn we richting onze camping gereden. Onderweg kwamen we de Katherine hotsprings tegen. Dus hier hebben we even een duik genomen. Onze camping ligt aan een Billabong (een uitwatering van de rivier, een klein meertje aan de rivier dus). In de Billabong zitten zoetwater krokodillen. Verder zijn er op de camping ook Wallabies (een soort kangaroe) en natuurlijk eenden en kikkers. Helaas mochten we geen kroks spotten.. ze hielden zich goed verborgen.

Even ter info voor jullie, het verschil tussen een zoet- en een zoutwater krokodil. De zoutwater kroks jagen met regelmaat ook op mensen. Je moet dus niet naast het water lopen, zitten of camperen want de kans is dan groot dat je er een naast je vind. Een zoetwater krok daar in tegen doen niets naar mensen toe. Alleen als je ze uitdaagd. Het kan wel voorkomen dat er een naast je tent komt te liggen maar dan wil hij je niet op eten, dan komt hij alleen maar van de zon genieten en dat doet hij toevallig naast je tent.

's Avonds zijn we heerlijk uiteten gegaan. We hebben ons zelf getrakteerd op een heerlijk dinner, ja wel, bij de Mc Donald's. Heerlijk weer eens zo'n lekker patatje! Op de terug weg naar de camping werd Margo voor de 2de keer naar de kant gebracht en mocht ze voor de 2de keer blazen in een week tijd! Ze trekt dat aan of zo...

Na Katherine zijn we Kakadu in gereden. We zijn begonnen met een tip van de kaartjesverkoopmeneer. Hij gaf ons aanwijzingen om bij zijn favo zwemplek te komen. Geweldig plekje. Het had een kleine waterval wat uitkwam op een meertje, wat weer door liep in een riviertje. Prachtig plekje! Mieke moest zelfs even klimmen om het alles van een wat hoger punt te bekijken. Na dit plekje hebben we van nog een paar uitzichten genoten.

Dag 2 in Kakadu zijn we gestart met een wandeling langs Yellow Waters. Een groot meer wat uitloopt op eenmoeras. Na deze wandeling hebben we een uitzicht bekeken. Om hier te komen moesten we wel even ons uithoudingsvermogen trainen... We moetsen namelijk om hoog klimmen via allemaal grote en kleine stenen. Wel een leuke wandeling. Weer eens wat anders dan over een recht pad.

Op onze laatste ochtend in Kakadu hebben we gewandeld door een regenwoud. Hier liepen we onder de vleermuizen door... Echt gaaf. Wij hadden alleen verwacht dat ze ook echt zouden slapen overdag maar het was meer een soort ruststand of zo... want ze maakte nog zat herrie! Na onze regenwoud loop zijn we nog langs muurschilderingen van de Aboriginals gelopen. Ook mooi om te zien. Vooral de geschiedenis die er achter zit.

De middag hebben we besteed om in Litchfield aan te komen. Hier hebben we gelijk een camping gezocht en zijn we gaan zwemmen. Tijdens het zwemmen hadden we ook de was draaien.. Nou ja het resultaat daarvan zie je weer op de foto's!

Onze dag in Litchfield zijn we gestart met een wandeling langs een rivier met kleine watervallen. Daarna zijn we naar DE toeristenplek van Litchfield gegaan. Hier hebben we heerlijk gezwommen onder de watervallen. Daarna nog 2 watervallen bezocht. Na al dit moois zijn we naar Adelaide River gereden.Hier zijn we op een simpele boerencamping uitgekomen die alles had wat we nodig hadden. Een wc, een douche, een zwembad en uitzicht op paarden. Tevens liepen er ook koeien, kangaroes en honden rond. 's Avonds toen we naar bed gingen begon het vet hard te regenen. Wij blij dat we in de auto droog zaten... Helaas is het tegendeel minder waar... De auto is namelijk lek... Bleek.. hier hebben we alleen eerder geen last van gehad... Gelukkig konden we het water opvangen een pan zodat we de rest vna de nacht droog bleven!

De volgende dag zijn we van 8 tot 10 gaan paardrijden met de eigenaresse en haar dochter. We gingen even een rondje doen door hun ' achtertuin' .... Die was maar ruim 20.000 hectare... We hebben wel een vet coole tocht gehad. We gingen voornamelijk door bosachtig landschap met af en toe een paar koeien, kangaroesen paarden. We begonnen de tochtin een rustig tempo. Na een tijdje vroeg de eigenaresse of het sneller mocht. Dus gingen we dravend door de bossen. Later vroeg ze of het nog wat sneller mocht.... dus gingen we galopeerdend door de bossen en door de plassen. GEWELDIG!!!! Prachtige tocht hebben we gehad!

Na het rijden zijn we gaan zwemmen om even af te koelen. Vervolgens zijn we in de auto gestapt en naar Darwin gereden. Als eerste zijn we naar een garage gegaan die ons kon vertellen waar het lek zit en of hij er wat aan kan doen. Na wat overleg met een collega kwam hij met een oplossing en een geldbedrag. Het hele raam moest er uitgehaald worden, dan kan het lek gedicht worden en dan het raam weer terug. Dit grapje kost ons ongeveer 300 dollar... Dat is helaas wat te duur voor ons... Dus hebben we een andere oplossing bedacht. We hebben een zeil en tentstokken gekocht en maken een luifel voor de auto zodat we droog blijven ' s nachts.

Onze 2de dag in Darwin hebben we doorgebracht door klusjes te doen. Boodschappen enzo... Beetje de stad verkennen en we hebben wat geregeld waar we later op terug komen.

Onze 3de dag zijn we naar de markt gegaan en hebben we een park in het centrum bekeken endaar ook lekker gerelaxed.

Dag 4 was ongeveer het zelfde als dag drie alleen dan een andere markt en geenpark maar het strand.Helaas mochten we niet in de zee zwemmen vanwege het kwallenseizoen wat deze maand begonnen is... Maar wel lekker pootje gebaad.

Dag 5 hebben we doorgebracht bij Lake Alexander. Dit is een meer dat naast het strand ligt maar dan zonder de kwallen, maar wel zout. We hoopten op een verfrissende duik.. helaas was het water warm... Niks verfrissends aan, maar wel lekker even goed. 's avonds zijn we naar the Deckchair Cinema geweest. Dit is een soort bioscoop in de openlucht en je zit niet in stoelen maar in strandstoelen. Vet leuk. We hebben de film Ghost Writer gekeken.

Dag 6 liep anders dan gepland. We wilden namelijk naar een dierentuin net buiten Darwin maar toen we in de stad waren werden onze plannen omgegooid. We gingen namelijk naar de stad om te kijken hoe het met Margo haar Tattoo ontwerp zat. Of hij al klaar was en of ze een prijs konden noemen enz. Toen we daar aankwamen was hij inderdaad klaar en mocht ze 2 uur later terug komen om hem te laten zetten. Mieke mocht er na... Dus we hebben ons 2 uur in de stad vermaakt en zijn we terug gegaan. Na 2 pijnlijke uren was Margo haar tattoo klaar, een hele mooie bloementak op de zijkant van haar rug. Prachtig is hij geworden! Na nog een half uur was ook Mieke haar tattoo klaar, veel kleiner, een enkele bloem op haar enkel, maar ook prachtig geworden. We hebben die van Margo tot schilderij benoemd! Het enigste nadeel van die tattoo's is dat we 2 weken niet mogen zwemmen... niet in de zee en niet in het zwembad... Dus dat wordt af zien, het is hier namelijk tussen de 30 en 35 graden overdag, en veel koude douches... Voor eindresultaat van de tattoo's: CHECK DE FOTO'S!!!!!!

Vandaag hebben we nog niet zo veel gedaan. Gewoon lekker relaxed op de camping gehangen en natuurlijk jullie weer op de hoogte gebracht van alle onze bezigheden.

Een hele dikke kus en knuf vanuit het verre Aussie!!!

The Dutchies!!

gery

Jullie hebben weer veel gezien en erg krea met het tentdoek over de auto. Nou Margo het is wel een grote tatto, als je het zelf maar mooi vind dat is belangrijk.
Ik hou er niet van. Smaken verschillen en dat is maar goed ook. Nu nog even afzien in de warmte zonder zwemmen. Paardrijden was ook leuk,erg stoer hoor in galop. Hadden jullie geen pijnlijke kont? Nu we hebben ook afscheid genomen van Marcella die vliegt morgen om 13.00 naar Hongkong. Ze vind het wel spannend,daar weten jullie alles van. Hoop dat ze ook genieten.En leuk dat ze jullie ook ontmoeten . Nou we spreken elkaar weer gr gery

Debbie

Phoe he, wat en verhaal. Heerlijke tocht weer lijkt mij. Mooie plaatjes! Leuke dingen gedaan en wees creatief. Wel beetje grote tattoo hoor go. :-l.

Danielle

Heeej Margo & Mieke,

Jullie hebben weer veel gedaan zeg, leuk man!
En.....zelfs beide een tatoo gezet, had ik niet achter je gezocht Gootje ;)!

Wij hebben net Marcella weggebracht naar Schiphol en die zit inmiddels alweer 2,5 uur in het vliegtuig samen met Inge ;) Ik hoop dat jullie elkaar nog zien in Sydney maar dat zal vast wel goed komen!!!

Have Fun, Xxxx Daan

Tineke Dick

Eindelijk jullie reis verhaal goed gelezen en de foto,s bekeken.....In een woord super!Jullie doen het goed .Wij genieten mee. Al verschoten wij wel van die tatoo.Waar om deze?Ik vind de kleuren wel mooi k...... dat jullie nu niet kunnen zwemmen liefs T .D .groenland oudhuis
Nog ff een reactie van mij ik ben er wel nieuwsgierig naar dus tot januarie (Dick)

aafke

Margo vandaag je kaart ontvangen,lieve woorden voor iedereen.Bedankt leuk om het op deze manier te delen.
Leuke foto,s weer bij jullie avontuur
Ik kijk weer uit naar het volgend schrijven.
Doei meiden

Sandra Metselaar-Oudhuis

Hoi meiden,

Leuk om met jullie 'mee te reizen'. Geniet van jullie verhalen. Wens jullie nog heel veel plezier verder. En voorzichtig hé!!
Groetjes
Sandra.