margo-en-mieke.reismee.nl

De Outback van Adelaide tot Alice Springs

Jee hallo iedereen!

Hier even een berichtje van ons uit Alice Springs!
We hebben sinds ons vorig verhaal alweer een stuk gereden vanaf Adelaide en toen kon ons avontuur in de Outback beginnen

Laughing

Na Adelaide was onze eerste stop in Port Augusta. De steden die we in de Outback tegenkomen verschillen nogal van elkaar in een grote afstand. Zo hebben we gemiddeld wel iets van 250 km per dag gereden. Soms zijn we ergens een aantal dagen gebleven en hebben we dus niet elke dag zoveel gereden. Zoals het is met de grotere plaatsen die zover uit elkaar liggen, geldt dat ook bijvoorbeeld voor de tankstations en de supermarkten. We hadden in Adelaide flink wat eten op voorraad ingekocht zodat we in ieder geval elke dag wat te eten hebben waar we dan ook die dag terecht komen. En we hebben elke dag wel onze tank weer bij moeten vullen voor alle zekerheid.
Jaa daar profiteren ze goed van hoor in de Outback. De plaatsen die je onderweg tegenkomt weten dat hun bijvoorbeeld de laatste stop zijn voordat je weer eens knap kunt tanken of boodschappen kunt doen. Dan moet je eerst weer iets van 250 km rijden. Dus gooien ze de prijs van de benzine af en toe heerlijk omhoog. Gelukkig tanken we elke dag en hoeven we de tank dus ook niet elke dag helemaal vol te gooien zodat we niet echt heel veel geld eraan kwijt zijn.

Maar goed, waar waren we gebleven haha. Owja, Port Augusta. Daar hebben we niet zoveel gedaan omdat we die dag al een stuk hadden gereden vanuit Adelaide. Het was wel een leuk plaatsje waar we dus onze boodschappen hebben kunnen doen.

Na Port Augusta zijn we gestopt in Glendambo. Het klinkt heel wat maar het stelt dus eigenlijk niet zoveel voor. Plaatsjes zoals Glendambo zijn we geregeld tegengekomen die voornamelijk langs de hoofdweg zitten. Plaatsjes zoals Glendambo heeft een campingplaatsen, een tankstation en een 'general' store waar je dus het een en ander aan eten en drinken kan kopen. Maar het zijn geen supermarkten waar je knap eten en drinken kunt kopen en ze zijn dus vaak ook nogal prijzig. Daar hebben we dus niet zoveel aan gehad. Glendambo was dus ook niet meer als een tussenstop en verder niet. We zijn in ieder geval blij als we weer een overnachtingplaats hebben gevonden. Van ten voren dachten we dat dat wel een probleem zou zijn omdat we te horen kregen dat de campings in de outback schaars zijn maar dat valt echt wel mee. Tot nu toe gaat dat prima. Je moet van de campings, zoals in Glendambo, niet veel verwachten maar zolang en douches en toilettes zijn (vraag niet altijd naar hoe het eruit ziet
Undecided
) hoor je ons niet klagen.

Na Glendambo zijn we, sinds Adelaide, naar de schijnbaar eerst volgende grotere stad geweest, namelijk Coober Pedy. Daar hebben we ook overnacht. We horen van een mevrouw in Glendambo dat deze stad nogal vlak, dor, droog en ontzettend warm (qua temp. dan) was.
In boekjes werd het ook wel omschreven als een 'hel' stad. Dat moesten we natuurlijk eerst met eigen ogen zien... En dat beeld klopte ook aardig. We hebben er wel even flink de toerist uitgehangen door naar een 'oldtimers-mine' te gaan. Coober Pedy staat namelijk bekend om de mijnen waar nog dagelijks in gegraven wordt. Vanwege de warmte wonen sommige mensen ook ondergronds. Dat zoiets vroeger gebeurde snappen we wel maar dat het nog steeds gebeurd vonden we wel wat apart. Daar hebben we ook een voorbeeld van gezien en dat was wel leuk en interessant. We mochten zelfs een helm op! Ownee, we moesten een helm op
Tongue out

Vervolgens zijn we de volgende dag doorgereden naar Kulgera. Kulgera kan je dus vergelijken met het plaatsje Glendambo. Ook echt zo'n truckersstop. Wisten jullie trouwens dat het hier ook heel normaal is als een trucker 3 van die grote aanhangers heeft?!?! We zijn er inmiddels aan gewend geraakt. Die truckers zijn ook van die immens grote zware logge dingen. We bedoelen de vrachtwagens dan he, niet de bestuurders zelf
Wink
Ook wel een beetje trouwens haha.
Maar die sterrenhemel blijft echt super gaaf in de outback, op welke plaats je ook bent. Daar krijgen we elke avond geen genoeg van. We konden de grote en kleine beer in het begin nog wel vinden maar nu dus niet meer, zoveel sterren wat je dan ziet.

We zijn vervolgens een zijweg vanaf de hoofdweg ingeslagen om richting de bekende plaatsen zoals Ayers Rock en Kings Canyon te rijden. We zijn eerst naar Ayers Rock gereden waar we onder andere de Uluru gebergte en nog een of andere berg te bezichten. Haha we weten even niet hoe deze berg ook alweer heet. Het had een beetje een aboriginailse naam..
Om deze bergen te kunnen bekijken moesten we via een park (waar we gewoon entree voor moesten betalen
Yell
en niet zo'n klein beetje ook) er naar toe rijden. Om beide bergen te kunnen zien hebben we de wandelingen verdeeld over 2 dagen. De 2e dag hebben we een grote wandeling rondom de Uluru gedaan en zijn we vervolgens doorgereden naar de volgende stop. Het was zeker de moeite waard om dit gebied te verkennen en we hebben uiteraard weer mooie kiekjes genomen. De temperatuur wordt trouwens wel steeds beter dus de wandeling rondom de Uluru was pittig wat betreft de temperatuur. We denken dat het iets van 30 graden was.

Na Ayers Rock zijn we gestopt in Curtin Springs wat je opnieuw kan vergelijken met de plaatjes Glendambo en Kulgera. Het enige wat we aan Curtin Springs niet zullen vergeten zijn die verdomde rotvliegjes! We hebben gewoon onze tent op gezet om knap te kunnen eten zodat we niet constant die vliegjes op je gaan zitten. Deze vliegjes vinden het ook heel leuk om op je gezicht te gaan zitten dus dan snap je wel hoe vervelend dat op een gegeven moment is.
Er liep ook nog gezellig een emu (grote vogel) rond op de campingplaats. Eerst moetsen we wel even 2x kijken of het wel echt zo was maar het was echt zo. Altijd leuk. Het blijft het wild.

Na Curtin Springs zijn we naar de Kings Canyon gereden. We wilden in eerste instantie naar het resort rijden van Kings Canyon maar we kwamen iets daarvoor Kings Creek Station tegen waar we diverse bordjes tegenkwamen van wat we er allemaal konden doen. We hadden bijvoorbeeld als een tijdje een kameelrit in ons hoofd toen we erachter kwamen dat deze gewoon in het wild rondlopen in en rondom Australie. We hebben dus ook die middag een kameelrit gedaan en we hadden heel leuk onze eigen kameel tot onze beschikking. Margo dr kameel heette Coco en Mieke dr kameel heette Jin Jin. Is het niet prachtig haha

Tongue out

Er reed nog een ander Amerikaans stel mee en 2 medewerkers lieten ons een stuk door het gebied lopen en intussen vertelde ze heel wat informatie over de kamelen en al met al was het wel een hele leuke ervaring. Je zou denken dat kamelen niet hele snuggere dieren zijn maar ze blijken juist best wel intelligent te zijn. Leuk om te weten.
We zijn hier 2 dagen gebleven omdat we ook graag de 'rim-walk' wilde doen op de Kings Canyon. Ja, je lees het goed, OP de Kings Canyon. De Kings Canyon is al allemachting groot maar het was wel een hele gave ervaring om deze wat ruigere en zwaardere wandeling te kunnen maken. We zagen ook heel veel en er werd wel met bordjes de route aangeven maar vaak moesten we zelf wel even het wiel uitvinden hoe we de route gingen bewandelen. De wandeling duurde al met al 2,5 uur en het was nog eens aardig warm dus we hebben ook weer even goed aan onze conditie en spierkracht kunnen werken. Klink wel he
Laughing

Gisteren zijn we dan beland in de volgende grote stad na Coober Pedy, namelijk in Alice Springs. Het is niet helemaal wat we ervan verwacht hadden. De stad vinden we niet zoveel uitstralen en dan hebben we het nog niets eens over de moderne Aboriginals die hier rondlopen. We krijgen er wel een beetje een vertekend beeld van. Het lijken ook gewoon zwervers en zijn nogal luidruchtig. Het zou leuk zijn als we misschien nog eens aboriginals tegenkomen die in ieder geval anders overkomen en ons wat zouden kunnen vertellen over hun manier van leven en hoe het er vroeger aan toe ging. W'll shall see.

We wilden in Alice springs ook graag onze auto na laten kijken door een monteur. Dit is trouwens ook een voorwaarde die de autobarn in Sydney had omdat ze de auto anders niet terug willen kopen mochten we de auto niet aan andere mensen kunnen verkopen. We hebben de auto ook meteen even grondig uitgezogen en gewassen. Ja joh, we moesten helemaal aan het werk haha
Tongue out
Vanmorgen vroeg konden we onze auto na laten kijken bij een garage en de garage gaf aan dat er wel het een en ander mankeert aan onze auto. Dat is ook niet zo raar aangezien hij al ruim 426.000km heeft gereden en uit het jaartal '95 komt. Maar ze gaven wel het advies om de banden uit te laten lijnen, zeker omdat we nog kilometers ermee moeten rijden. Nu konden we vanmiddag terecht bij een bandenspecialist en blijven we dus toch nog maar een nachtje hier in Alice Springs. Maar ja beter nu dat er wat aan de auto gedaan wordt als dat we onderweg pech krijgen en we waarschijnlijk verder van huis zullen zijn.
Kortom het is wel weer een even een duur dagje zo maar ja dat is niet anders.

Eigenlijk rijden we nog wel 2 dagen officieel in de outback na Alice Springs maar het voelt meer alsof we richting het Noorden rijden, dus richting Darwin. Morgen rijden we naar Tenneth Creek en dan zullen we vervolgens een tussenstop hebben in een klein plaatsje langs de weg om dan daarna door te rijden naar de plaats Katherine. Dan zijn we inmiddels ook vlakbij het Kakadu National Park waar het schijnt dat je daar hele mooie gave dingen kunt doen en kunt bezichtigen. We zijn weer benieuwd wat er op onze pad zal begeven.

Zo, dat was het wel zo'n beetje. Wordt ook wel weer wat
Wink

Tot het volgende verhaal wat hoogstwaarschijnlijk wel ergens rond Darwin zal zijn

Hele dikke knuf en kus Mieke en Margo
ps bedankt voor de lieve reacties.

Kim

Leuk, Leuk, Leuk!! Meiden ziet er onwijs leuk en gaaf uit! Geniet nog de komende kilometers..

xx

Danielle

Hey Meiden,

Leuk al jullie verhalen...Ik blijf zo heeeeel goed op de hoogte ;) hahahaha....Al een leuke australier tegengekomen ;) ?! Xxx Daan

Deb

SUper leuke tocht weer meiden. Mooie wandelingen he in die rode gebergtes!! Toen ik in alice springs was moest je 's avonds best op je hoede zijn voor die gekke aboriginals. Zijn niet zo rijk daar. Hadden jullie in cooper pedy niet eens in de mijn grot geslapen. Dat was daar ook mogelijk. Heerlijk cool en super lekkere bedden hadden ze daar ergens!!
Goede reis weer naar Darwin!!

Dikke kus Deb

Gery

Margo en Mieke
Ik lees dat jullie alweer heel veel gezien en gereden hebben. Jullie zullen inmiddels de engelse taal wel goed beheersen.
ERg leuk geschreven,en ik zal nu even jullie foto"s bekijken. groetjes uit hhwaard noord

aafke

margo en mieke
Fijn dat jullie weer een stukje hebben geschreven.Geweldig al die wandelingen alsof je alleen op de wereld bent rust natuur het is een prachtige belevenis meiden blijf ervan genieten,er staan bij ons alweer cursussen op programma margo dus geniet meID!
XXX AAFKE

jacq, buurvrouw

hoi meiden, alles gaat prima zo te horen, ervaren outback girls, leuke foto's, leuk verhaal, geniet ervan hier begint het koud te worden, potkachel aan....en jullie krijgen het al warmer denk ik...dikke knuffel, groetjes

Marcella

Hoi meiden..

wat een verhaal weer! Echt super leuk om te lezen! :)
jullie hebben heel wat kilometers gemaakt.... ook de foto's zien er weer leuk uit!

ik mag bijna.... nog 2 weekjes! :)

Veel plezier!

xxxx Marcella

Linn

wat een super verhaal weer,,, volgens mij vervelen jullie je geen dag! heel veel plezier nog daar!
hele dikke kus van Linn

Lindy

Ey!
Had ik gewoon even een verjaardagskaart uit Australië! Super leuk Mieke! en ja, hij was optijd :) een weekje te vroeg zelfs ;)

Groetjes, Lindy

louise

Hallo meiden,

Wat hebben jullie het heerlijk! en wat een fantastische foto's!!
Hoe is het met de auto, nu??weer helemaal in orde?
Goede reis..enne geniet ze!

Liefs Louise..en natuurlijk Ries, Sam en Jimmy

Ella

Dag meiden, leuk om alles mee te lezen van jullie. Vandaag kwam jullie kaart binnen, dus die heeft er 12 dagen over gedaan, valt mee he? Ik vind jullie maar stoer hoor in die grote auto, nog effe en 't is een camper! ( eindelijk mieke!)
Geniet er van.

Alies.

Gezellig om al jullie verhalen te lezen meiden,geniet er maar lekker van want voor je het weet zit je bij bakker Jonker een cappaccino weg te werken.
Have a nice time.
love from de Bruintjes van de Groet,Waarland

Ans

heey meiden wat hebben jullie weer veel gezien en gedaan,super hoor.Alleen Margo haar tatoe is wel een beetje klein haha. Dikke xx van ons

Anne en Margret

Dag Margo en Mieke,

Wat fijn om te zien dat jullie zo genieten! Met name de foto's van het National parc maakten indruk op ons.

Margo, we hopen dat je bloesem for ever ever blijft bloeien!

Geniet ervan.

Dikke kus,