Melbourne
Onze eerste avond in het Hostel was zeer geslaagd. We kwamen eerst in gesprek met 2 Duitse meiden die al weer op de terug weg waren. Hier heerlijk mee lopen kletsen. Toen hun naar bed waren kwam er een Oostenrijkse naast ons zitten die net klaar was met de route Perth-Melbourne. Dus de reis die wij nog gaan maken. Zij heeft ons veel info gegeven over wat je wel en niet moet doen en hoe je dingen het beste kan aanpakken. Daarnaast had ze ook nog leuke tips om te bekijken. Was naast het informatieve ook erg gezellig!
Ons eerste dagje Melbourne... Das toch altijd even zoeken naar wat is er te doen en wat willen we doen...
Via de receptie hebben we een route gekregen van een gratis bus en tram die door de hele stad gaat. Deze hebben we genomen om zo de stad te kunnen zien.
Voor dat we de bus in stapte zijn we eerst op aanraden van andere backpackers de Victoria Market in gegaan. Dit is een hele grote loods die allemaal kraampjes heeft met spullen, denk aan kleding, tassen, hebbendingetjes etc.. Daarnaast hebben ze ook veel kraampjes met groente,fruit en vlees. En dit alles voor een veeeeeel lagere prijs dan in de supermarkt dus hier even eten gehaald voor 's avonds.
Na de Market dus op de bus gestapt en we zijn uitgestapt bij een groot park. Hier heerlijk even een rondje gelopen en wat slappe humor foto's gemaakt.
Daarna weer terug op de bus om uit te stappen bij het Sportcentrum. Hier is ten eerste HET Cricket stadion en daarnaast voor ons hethoogte punt van Melbourne: HET TEREIN VAN THE AUSTRALIAN OPEN!!!!!!!! Hier natuurlijk uitgebreid rond gelopen en alles bekeken. We konden zelfs bij een paar stadions naar binnen lopen. Margo heeft hier haar service geoefend. Want ja dat moet gewoon als je daar op het veld sta!
2de dag Melbourne:
We zijn met de Tram naar de Haven gegaan en hebben daar heerlijk even etalage geshopt. Daarnaast heeft Mieke ook nog Gympen gekocht. Margo kon helaas niet slagen. Gympen is wel lekker naast die warme en zware bergschoenen....
Na de Haven zijn we het centrum ingegaan. Hier hebben we verder gezocht naar gympen. Heerlijk even lekker slenteren en mensen kijken.
Morgen weer verder. Wordt wel weer eens tijd.. we zijn allebei de stad wel weer zat met zijn drukte :P
Tot snel!
Margo en Mieke
Hallo meiden,
Het klinkt allemaal erg leuk en tof. Gaaf om dan inderdaad het terrein van de Australian open te kunnen bekijken. Dat is weer eens wat anders dan op de TV.
Veel plezier verder en tot horens.
groetjes Bianca.
He meiden, leuk verhaal weer. Wij zijn net terug van de kermis! Was niets aan.. Nu ff n tostie eten en dan morgen toch nog ff n biertje dien. Misschien is het morgen wel leuk! En anders gaan we gewoon op tijd naar huis... Haha
nog even vergeten........lopen je gympen lekker.....mieke die geen gympen koopt dat kan natuurlijk niet.
Liefs XXX
Hoi meiden ik had al een bericht gestuurd niet na aanleiding van dit verhaal. Wat ik heb gedaan weet ik niet ,maar ik denk dat jullie het wel gelezen hebben.
gr gery
Dag meiden,
Het moet daar wel super zijn als ik het zo hoor en zie!!
en dan te bendenken dat jullie daar nog laaaaang niet weg zijn!:O.ik ben jaloers!
Heel veel plezier nog!;)
Hoi meiden...
wat een leuke verhalen weer!! en ideaal de tips die jullie hebben gekregen voor de reis die jullie nog gaan maken...
Veel plezier!!
xxxx marcella
heey meiden, hier nog een bericht uit frankrijk is hier nog erg lekker,25 gr. bij jullie gaat ook alles goed,dat stadion was wel gaaf denk? wij gaan donderdag weer richting huis. zaterdag weer thuis.
P.S. groeten aan de pinguins.dikke kus voor jullie.