margo-en-mieke.reismee.nl

Aankomst Hongkong

Hoi allemaal,

na een lange vlucht zijn we om 07.00 uur, Hongkongse tijd, aangekomen in Hongkong.
De reis is verder prima verlopen en we hadden meteen al een gezellige mede reisgenoot naast ons zitten die voor 2 jaar naar Brisbane (Australie) vertrok.
Onze maag begon al vrij snel te borrelen met die rijst en kip maar het was verder wel goed eten.
We hadden zelfs al met stokjes gegeten. Met turbulentie werd het ons alleen niet helemaal makkelijk gemaakt

Undecided

Eenmaal aangekomen op het vliegveld is het altijd maar weer afwachten of we onze bagage meteen terug zouden vinden en dat was gelukkig het geval. Grote tas achterop, rugtas en buideltas voor en gaan met die banaan. Wat is dat toch een heerlijk gevoel de ultieme toerist uithangen
Laughing
Toen zijn we met de bus naar onze guesthouse gereden waar we al van ten voren geboekt hadden. We begonnen bij de Star Guesthouse en de medewerkster liet doodleuk zien dat onze namen niet op de lijst van boekingen stond
Yell
Stonden we daar, in die klammende hitte met die rugtassen achter en voorop.. Ze had verder ook geen ruimte maar we konden het nog even verderop proberen omdat daar ook een guesthouse zat, oftewel de Lee Garden Guesthouse. En je raad het al, de lijst van de boekingen stonden vol met nederlandse backpackers behalve onze namen
Undecided
Ze bekeek onze boeking via australian backpackers en verwees ons gelukkig naar een 2 persoonskamer. Pfff je reis begint dan al goed he, houdt het spannend haha. De kamer ziet er verder echt prima uit, boven onze verwachting eigenlijk! Wat betreft de schoonmaak en hygiene is het hier top hoor maar zodra je buiten op straat loopt en de vervallen gebouwen en appartementen ziet..
Sealed

Maar goed, we voelen ons natuurlijk niet helemaal topfit vanwege het tijdsverschil van 8 uur met jullie (8 uur vooruit) maar we proberen wel het ritme langzaamaan over te nemen. We hebben al een heerlijk park gevonden in de stad, een beetje te vergelijken met het vondelpark in a'dam en daar gaan we vanmiddag ff lekker chillen. We hebben natuurlijk gewoon vakantie
Tongue out
En jongens en meiden, er zit gewoon een vet zwembad in dat park en met de gemiddelde temperatuur van 30 graden celsius met een behoorlijke hoge luchtvochtigheidsgraad is dat wel ontzettend verleidelijk. Hoogstwaarschijnlijk zullen we daar eerdaags wel in belanden
Cool

Als we in Sydney zijn dan zullen we jullie weer opnieuw een berichtje sturen. We kunnen niet wachten! We komen er nu wel achter dat Hongkong wel meer te bieden heeft als alleen een stinkende stad met veel auto's en mensen maar als je even verder kijkt dan je neus lang is dan is de natuur echt wel de moeite waard om te bekijken. Super mooi groen! Enne om even op ons vooroordeel terug te komen op de chinese bevolking; ze lijken lang niet allemaal op elkaar, ze zijn dik/ dun, klein/ groot, knap/minder knap/ lelijk. Kortom net zoals ons :p

Tot schrijvens!

Liefs Mieke en Margo
ps foto's volgen nog

Kim Grootjes

Heey Meiden!

Dat hebben jullie weer hé met zo'n guesthouse, nou ja ook dat komt dus allemaal weer goed! Ziet er nu allemaal al heerlijk uit. Heel veel plezier in Hong Kong en alvast een goede reis naar Australie.

xx Kim

Marcella Bruin

Hoi!!

Goed om te horen dat jullie veilig zijn geland!! Lekker genieten en ook alvast een goede vlucht naar Australie!!

Marcella

Irma

Hoi meiden,
Was best spannend om jullie uit te zwaaien, maar wetend dat er 2 wijze meiden op stap gaan komt alles goed.
Dat hebben jullie al weer bewezen in hong kong.
Ik ben trots op jullie.
Heel veel fun nog bij de chineesjes.

Dikke kus Irma

Lotte

Heej toppers!

De reis is nu echt begonnen :), jullie zijn al binnen gelopen in het nieuwe avontuur!!

Geniet er lekker van!

Geen spleetoog aan de haak slaan hoor ;) Ga maar snel door naar Aussie..

Liefs Lot

Bianca

Hoi Hoi, Jeetje wat spannend allemaal.
Zou niks voor mij zijn hoor. Zeker niet als er dan geen kamer blijkt te zijn die je wel hebt geboekt.
Gelukkig is het allemaal goed gekomen en zitten jullie daar prima.
Heel veel plezier verder.

groetjes Bianca.

Dick

Hoi,

Goed om te horen dat jullie veilig zijn aangekomen daar.
Geniet ervan, zo lang zijn jullie niet in China.

Groetjes Dick.

Suzanne

Hey lieverds, gelukkig zijn jullie aan gekomen in hongkong:) Geniet ervan daar..en van de heerlijk tempratuur en dat mooie zwembad:P..nou geniet van de dagen daar en alvast een goede vlucht naar australie..

Dikke kus suus

manon

Heeee skatties,

jemigg al een flink avontuur en dan nog niet eens 24 uur van huis haha.. gelukkig is het goed gekomen en zie dat jullie al weer op leuke plekjes geweest zijn...Meiden lekker genieten en heb nu al zin in jullie volgende verhaal.moet wel zeggen dat dit bevestigt dat jullie er echt niet meer zijn nu!

jacq

Hoi meiden, amper uit de spoorstraat lopen ze al weer in Hongkong, geweldig!!! Leuk dat jullie al weer een verhaal online hebben gezet...we kijken uit naar t volgende berichtje, geniet....en groetjes

gery

Hoi Mieke en margo
Zo dat was ff zweten geen kamer. Niks aan het handje
als echte backpacker hebben jullie hier zo een oplossing voor. B.V onder een boom in het park slaapzakkie uitrollen dicht tegen elkaar aan,
en maffen. Geniet en maak veel kiekjes en margo vergeet jezelf ook niet op de foto, dat laat je maar aan een sleetoog over. Kijk na of alles erop staat want je weet nooit , met die pluurogen van een chinees. Veel liefs Gery

Ans

heey schatjes wat lekker dat het goed gaat en jullie hebben het weer goed opgelost wel werr effe spannend wel een raar gevoel dat jullie zo ver weg zijn zag je vandaag zomaar in de winkel komen kan natuurlijk niet he nou geniey van die spleetogen dikke x voor jullie Ans en Co

Lindy

Wat een avonturen al die eerste dag! :O
Geniet ervan daarzo ;)

Grtz, Lindy

P.S. Wat een leuke foto's!!

aafke

Beste meiden
Het avontuur is begonnen,op naar het andere.
xx aafke

Jill

Hee meiden!
Lekker dan, met al die bagage en dan niet op de lijst staan.. spannend momentje, maar toch goed gekomen;)
Een hele goede vlucht naar Australië en dan horen we gauw weer nieuwe verhalen!
Groetjes Jill

Marieke

Heee Margo en Mieke

(eigenlijk ken ik alleen margo, maar is een berichtje voor alle twee hoor ;) )
Ik zit net voor het eerst op jullie site te kijken, en ik zag al dat er een mooi verslag stond vanuit Hongkong.. Lijkt me een ontzettend ervarig, en wat leuk om te lezen..!!
Gelukkig gaat het dus tot nu toe goed met jullie en hebben jullie het ook nog eens naar je zin... Wat wil je nog meer....

Bij ons alles goed, zijn net terug van de honeymoon, en was fantastisch.. Nog steeds hangend op een grote witte wolk.. We hebben nog 1 week vakantie en dan begint het echte leven weer...

Nou Go'tje en Mieke
Heeeel veel plezier daar, en ik kijk al uit naar t volgende verhaal !!

We houden contact
Liefs Marieke !!! en ook van Bas natuurlijk :)

Debbie

Heee meisies!!

Wat een heerlijk begin voor jullie, niet op de lijst staan :-P. Goed toch wat gevonden te hebben! Dit was vast nog niet alles wat betreft belevenissen! Goed nu al wat te lezen over jullie. Kijk nu alweer uit naar het volgende bericht en de foto's natuurlijk!

Heel veel plezier verder en met alles!!

dikke kus Debb

Ella

Spannend horr meiden! Ik weeet zeker dat dit niet de laatste ongemakken zullen zijn, hoort erbij, lullie zijn gelukkig goed in staat om problemen op te lossen.
veel plezier.

Nadia

Hey miekje,
Turbulentie is erg naar idd. Goed om te horen en te lezen natuurlijk dat jullie wel veilig aan zijn gekomen. Het is een grote wereld van verschil he? En dan denk ik dat jullie nog niet eens in een echte getto zijn geweest. Doe voorzichtig met eten hoor. Niet fijn om gelijk al ziek te worden.
Super chill dat jullie daar een zwembad hadden. Geniet er van meis. Ik denk vanuit een (nu nog) zonnig Nederland aan je. Heeeeel veel plezier samen.
xxxx Nadia

Danielle

Hoi Meiden....

Wat een avontuur alweer......TOP man!
Ik zou zeggen geniet er lekker van en ik ben heeeeeel benieuwd naar alle verhalen van Aussie & New Sealand ;) :D!

Dikke smakkerd from Waarland City

Patries en Jorik

Van harte gefeliciteerd Mieke!!!!
Vandaag echt Jarig!
Leuk om jullie verhalen te lezen, we zijn blij dat jullie er veilig zijn en zelfs al en auto hebben gevonden. Veel plezier en succes met de verdere reis!!

Dikke Kussies(K)
Patries en Jorik

Geralda Matijn en Darryl

Dag lieverds Mieke van harte gefeliciteerd met je verjaardag . Hebben jullie het nog een beetje gevierd daar in dat verre aussie ? Geweldig om te horen dat jullie het naar jullie zin hebben en heel erg leuk om jullie te volgen .
Nou meiden ik kijk uit naar het volgende verhaal geniet er van veel kusjes en tot horens liefs geralda Martijn en Darryl

Ton

Hoi Mieke en Margo, zoals beloofd ga ik jullie volgen.
Onwijs leuke opzet met die berichten en foto's, ik zal er af en toe wat uitdraaien voor hier op het prikbord.
En Miek nog gefeliciteerd met je verjaardag ook namens al je collega's hier bij de Burg.
Denk om jezelf maar geniet vooral!!!

Groeten en dikke kus
Ton

Marieke

Heeee meiden..

Hahaha, tja t bewijst maar weer dat jullie (wij meiden) veelste lief zijn... Hopelijk hebben jullie het nu wel voor mekaar gekregen en rijden jullie nu vrolijk rond in de auto !!

You Go Girls
x

Atie en ook frans

Hallo Margo en reisvriendin, Leuk zo jullie verhalen te lezen en wat een avontuur! Ja, wel een gedoe met de auto, hadden wij in Kenya ook, maar als het eenmaal voor elkaar is, ben je er erg blij mee. Wij hebben toen erg van de Car genoten, maar Cato ern Carel kregen helaas pech. Hopen dat jullie dat bespaard blijft! Succes en niet te veel drinken hoor in die pubs, heb je later alleen maar last van

Ted en Mies

Hello ladies,

Zo te lezen en te zien vergaat het jullie prima daar ver weg! Heel leuk om te volgen! Wij zijn stiekem wel een beetje jaloers hoor! Geniet maar van alles daar!
Wij genieten hier mee.

Hele dikke kus van ons!

atie en frans

wat leuk dat we het zo kunnen volgen ook nu wij weer in oostenrijk zijn. wij genieten van de bergen en jullie van een heleboel andere dingen! Leuk hoor. Gaan jullie ook nog werken of alleen vakantie vieren? Veel plezier in ieder geval met een van twee of beiden.
Groet Tante Atie, Oom Frans uit de Alpen